Werk je graag met een leerwerkboek waarin documenten en opdrachten samen staan? Of ben je toch meer gewonnen voor een handboek en een werkboek om mee aan de slag te gaan? Aan jou de keuze.

In Memoria en Memoria concreet zijn leerinhouden zorgvuldig geselecteerd, is er aandacht voor historische ontwikkelingen en historische vorming en vind je een strakke structuur terug.

Memoria eerste graad

Keuze tussen leerwerkboek en handboek-werkboek

Memoria 2 leerwerkboek

Memoria 1 handboek

Heldere structuur: vragen stellen en antwoorden vinden

Al vanaf de eerste graad maken leerlingen in Memoria kennis met goed geformuleerde, probleemstellende vragen.

De weg naar antwoorden is boeiend en concreet. Heldere vragen en opdrachten bij gevarieerd bronnenmateriaal leiden naar inzichten in verbanden en kernachtige besluiten. Die worden samengebracht in een vlot leesbare lestekst.

Alles wat goed is,
blijft behouden

Memoria 1 werkboek

Memoria 1 handboek

Memoria concreet

Memoria concreet heeft alle grote troeven van Memoria: goed geformuleerde onderzoeksvragen, zorgvuldig geselecteerde bronnen en een heldere lestekst die antwoorden biedt op de onderzoeksvragen. In Memoria concreet staat het verhaal van de geschiedenis centraal: vanuit concrete mensen en situaties inzichten opdoen en werken aan historische vorming.

Variatie troef

‘Wat gebeurt er daar allemaal?’ ‘Het maakt me nieuwsgierig!’ ‘Ik kan er mij iets bij voorstellen.’ Dit zijn maar enkele reacties van leerlingen bij deze pagina. Het verhaal beluisteren (een audiofragment), de tekening analyseren, begrippen koppelen aan wat je ziet en zo inzichten verwerven.
Memoria en Memoria concreet brengen variatie door een brede waaier van documenten en werkvormen en een doordachte didactische aanpak. Veel aandacht gaat uit naar het verhalende aspect van geschiedenis.

Alles wat goed is,
blijft behouden

Relaas

Dit apart boekje bij het leerwerkboek biedt de mogelijkheid om leerlingen zelfstandig aan de slag te laten gaan. Het bevat uitgebreidere lesteksten doorspekt met pittige details en is rijkelijk geïllustreerd. Het biedt een totaalplaatje van wat aan bod kwam in de les. Tips en tricks vind je in de handleiding.